PADI-vraget

Twin-vraget (også kendt som Anders And-vraget eller som PADI-vraget).

Gå i vandet fra Trykkerdammen. Dyk ud til 11 m og dyk så mod nord. Følg bunden, så I hele tiden er på 11 m. Efter ca. 8-10 minutters dykning møder i den lille fiskerbåd. En anden måde for de lidt mere skrappe navigatører er, at holde kursen 83½ grader østlig retning direkte fra stranden ved trappen 185 meter ud. Hav lygter med, så i kan lyse ind i vraget. Der er også mulighed for at fodre de fisk der næsten altid er på vraget. Hav styr på Jeres opdrift, da vandet hurtigt kan blive plumret.

Vraget af Twin ligger på 10½-11 meters dybde for foden af skråningen. Stævnen peger i nordlig retning, dækket hælder mod land og vraget er 9,6 meter langt og 3,5 meter. Styrehus og ankerkassehus er desværre forsvundet i dag og vraget er i det hele taget noget sammensunket. Twin sank under ukendte omstændigheder i 1991 – men menes at have været en lille (udtjent) fiskekutter. Det med tiden meget mørnede træværk fortjener varsomhed m.h.t. berøring og påbinding!

Omkring og inde i vraget er der i sommerhalvåret hundredevis af havkarudser, der i løbet af sæsonen bliver nærmest håndtamme! Overalt kravler strandkrabber og vragets ydersider er overgroet med blåmuslinger. Sigtbarheden varierer fra 0 til 15 meter, men ofte 3-8 meter. Strømmen kan være kraftig, både i nord- og sydgående retning. Husk, at der også kan være kraftig overfladestrøm her, hvis der er behov for opstigning!

Copyright 2013 - Kastling Adventures, Byvej 17, 3600 Frederikssund, Tlf: +45 23670670
Top
background

Fragt aftales separat med butikken. Kontakt venligst butikken på telefon: 23670670 Luk